Peutergroep en BSO

Hoe u dat zelf kunt regelen

Onze schooltijden zijn dagelijks van half negen tot kwart over twee, behalve op woensdag. Dan zijn de kinderen om half een vrij.

Voor het regelen van opvang voor en na schooltijd, kunnen wij u doorverwijzen naar meerdere aanbieders:

Peutergroep (2 – 4 jaar)

Peutergroep Windorgel is gevestigd in Open Wijkschool de Combinatie en is een fijne voorbereiding op de basisschool. Door te spelen, ontdekken kinderen de wereld om zich heen!

Professionele pedagogisch medewerkers van Kinderopvang Walcheren zorgen voor uitdagende activiteiten en spelletjes in een gestructureerde en veilige omgeving. Jouw peuter wordt gestimuleerd om op een speelse manier verschillende vaardigheden te ontwikkelen, zoals vertellen, op je beurt wachten, samen spelen, jas aantrekken, balanceren en emoties te herkennen. Op deze manier bereiden we je kind zo goed mogelijk voor op de basisschool.

Goed om te weten:

  • Peuters komen elke week 2 dagdelen van 4 uur naar de peutergroep.

  • Door goed contact tussen leerkrachten van school en pedagogisch medewerkers van de peutergroep zorgen we voor een doorgaande leerlijn en een overdracht van kinderen die bijna 4 zijn.

  • Tijdens schoolvakanties is de peutergroep gesloten.


Meekijken bij de peutergroep?
Voor meer informatie over de peutergroep of het aanvragen van een rondleiding, kijk op https://www.kinderopvangwalcheren.nl/locatie/windorgel/

Kinderdagverblijf (0-4 jaar)

Als je gaat werken, wil je je kind met een gerust hart achterlaten. Dat kan bij kinderdagverblijf Windorgel. Onze pedagogisch medewerkers zorgen met liefde en aandacht voor je zoon of dochter. Zij voelen aan wat je kind nodig heeft. Een liefdevolle knuffel, een boekje voorlezen, een spelletje spelen of een aai over de bol bij het slapengaan. Met vaste pedagogisch medewerkers op de groep hebben kinderen vertrouwde gezichten om zich heen.

Op onze kinderdagverblijven hebben we een vast dagritme. Kinderen houden van deze structuur. Het geeft ze een veilig en vertrouwd gevoel. We geven kinderen een heleboel liefde en stimuleren hen de wereld te ontdekken. Tijgeren naar de overkant? Een nóg hogere toren bouwen? Zelf je jas aantrekken? Ontdek het maar! Wij zien je en zijn bij je.

Meekijken bij het kinderdagverblijf? Voor meer informatie over het kinderdagverblijf of het aanvragen van een rondleiding, kijk op https://www.kinderopvangwalcheren.nl/locatie/windorgel/


Tekst BSO

Buitenschoolse opvang (4 – 12 jaar)

Opvang na schooltijd, in de vakanties en op studiedagen

Als je de hele dag op school hebt gezeten, wil je niets liever dan ontspannen en fijn spelen met leeftijdsgenootjes. Dat kan bij buitenschoolse opvang Windorgel.

Als na schooltijd alle kinderen er zijn, gaan we eerst wat eten en drinken. Daarna is het speeltijd. Samen buitenspelen, verkleden, knutselen, sporten, spelletjes doen en nog veel meer. Bij de BSO organiseren we activiteiten rondom de vier thema’s; sport & spel, kunst & cultuur, techniek en natuur. Natuurlijk mogen kinderen ook zelf kiezen wat wij leuk vinden om te doen. In de schoolvakanties maken de medewerkers er een echt feestje van. Het is tenslotte vakantie!

Opvang voor schooltijd
Van 07.30 tot schooltijd is de voorschoolse opvang (VSO) geopend. Je kind gaat lekker spelen onder begeleiding van pedagogisch medewerkers én jij kunt op tijd op je werk zijn.

Rondleiding aanvragen?
Ga voor meer informatie over de buitenschoolse opvang naar https://www.kinderopvangwalcheren.nl/locatie/windorgel/


BSO Het Windorgel bevindt zich in hetzelfde gebouw en valt onder Kinderopvang Walcheren. Klik hier voor meer informatie: Het Windorgel

Vlakbij in de Badhuisstraat bevindt zich de BSO van kinderopvang Lien. Klik hier voor meer informatie: BSO Lien

Verder zijn er ook kinderen op onze school die gebruik maken van de BSO van Kiddo’z. Klik hier voor meer informatie: BSO Kiddo’z

Het regelen van kinderopvang voor en na schooltijd valt onder de verantwoordelijkheid van de ouders.

Onderdeel van
Onze Wijs
Onze Wijs Christelijk basisonderwijs