Veiligwijs op het Vlot!

Wij werken sinds 2021 met de aanpak van Veiligwijs. Dit is iets anders dan Lentekriebels . Wij hebben er voor gekozen om niet mee te doen aan ‘ De week van de Lentekriebels’.

Scholen zijn sinds 2012 verplicht om aandacht te geven aan seksuele vorming, dat heeft de overheid bepaald. Wij vinden de methode Veiligwijs daarin het beste. Ouders zijn de meest belangrijke opvoeders, ook in de seksuele voorlichting. Ook vinden wij het belangrijk dat er aandacht is voor verschillen in hoe je hierover denkt. Niet iedereen denkt, doet en praat op dezelfde manier over dit thema en dat mag. We willen wel graag dat kinderen weten wat nodig is en werken daarbij vanuit de vier waarden, u ziet ze hieronder.

In elke groep worden per jaar een aantal lessen gegeven, die passen bij de leeftijd en de vragen die kinderen zelf hebben. Wij gebruiken daarbij geen expliciete afbeeldingen of tv-programma’s zoals Dokter Corrie of Gewoon Bloot.

Deze vier uitgangspunten vinden we belangrijk:

  • Zorg; ik zorg goed voor mezelf en voor de ander

  • Liefde: ik hou van mezelf en heb oog voor de ander

  • Respect: Ik respecteer mezelf en de ander

  • Veiligheid: Ik kan mezelf beschermen en ik houd rekening met wat veilig is voor de ander.

Wilt u meer weten over de aanpak van onze school? Wij hebben een informatieboekje beschikbaar voor wie interesse heeft.Onderdeel van
Onze Wijs
Onze Wijs Christelijk basisonderwijs